Pyszny dodatek do lodów - sos z brzoskwini i malin zmiksowanych na puree, ułożony warstwami sprawi, że każde lody będą wyśmienite.
J
Jacek Fronczak
Zrobione przez 1 osobę
Składniki
ilość porcji: 4
1 puszka (400 g) brzoskwini w plasterkach
300 g malin
1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Zobacz swoją listę zakupów
Sposób przygotowania Przygotowanie: 10min. › Gotowe w: 10min.
Brzoskwinie zmiksować z syropem i przelać do słoika. Zmiksować maliny (jeśli nie lubimy pestek w malinach i mamy czas, należy przetrzeć je przez sito). Oba sosy powinny być kwaskowate, by dobrze komponowały się ze słodkimi lodami, jeśli jednak wolimy słodsze, możemy dosłodzić je łyżeczką cukru pudru. Nalać oba sosy do 4 pucharków w kilku warstwach, nie mieszając ich, zaczynając od brzoskwiniowego. Nałożyć lody na środek i podawać.