Sos melba

    Sos melba

    1polubienie
    10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny dodatek do lodów - sos z brzoskwini i malin zmiksowanych na puree, ułożony warstwami sprawi, że każde lody będą wyśmienite.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (400 g) brzoskwini w plasterkach
    • 300 g malin
    • 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Brzoskwinie zmiksować z syropem i przelać do słoika. Zmiksować maliny (jeśli nie lubimy pestek w malinach i mamy czas, należy przetrzeć je przez sito). Oba sosy powinny być kwaskowate, by dobrze komponowały się ze słodkimi lodami, jeśli jednak wolimy słodsze, możemy dosłodzić je łyżeczką cukru pudru. Nalać oba sosy do 4 pucharków w kilku warstwach, nie mieszając ich, zaczynając od brzoskwiniowego. Nałożyć lody na środek i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis