Ekspresowe marynowane warzywa

    (53)

    Przygotowane w ten sposób warzywa można podawać jako sałatkę do obiadu lub jako przekąskę. Można je urozmaicić, dodając oliwki bez pestek, kostki sera feta lub cienkie plastry słodkiej cebuli.


    Zrobione przez 53 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 140 g różyczek brokułów
    • 150 g różyczek kalafiora
    • 1 zielona papryka, pokrojona na 2 cm kawałki
    • 1 ogórek - obrany, oczyszczony z pestek i drobno pokrojony
    • 1 grubo pokrojona marchewka
    • 1/4 szklanki włoskiego sosu sałatkowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużym garnku zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brokuły z kalafiorem. Po minucie wyjąć, odcedzić i opłukać.
    2. Włożyć brokuły, kalafior, paprykę, ogórek i marchew do średniej miski, zalać sosem sałatkowym. Przykryć miskę i wstawić na godzinę do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (53)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis