Ekspresowe marynowane warzywa

    Ekspresowe marynowane warzywa

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 52 osoby

    Przygotowane w ten sposób warzywa można podawać jako sałatkę do obiadu lub jako przekąskę. Można je urozmaicić, dodając oliwki bez pestek, kostki sera feta lub cienkie plastry słodkiej cebuli.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 140 g różyczek brokułów
    • 150 g różyczek kalafiora
    • 1 zielona papryka, pokrojona na 2 cm kawałki
    • 1 ogórek - obrany, oczyszczony z pestek i drobno pokrojony
    • 1 grubo pokrojona marchewka
    • 1/4 szklanki włoskiego sosu sałatkowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużym garnku zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brokuły z kalafiorem. Po minucie wyjąć, odcedzić i opłukać.
    2. Włożyć brokuły, kalafior, paprykę, ogórek i marchew do średniej miski, zalać sosem sałatkowym. Przykryć miskę i wstawić na godzinę do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis