Sałatka z jajek, awokado i pomidorów

    Sałatka z jajek, awokado i pomidorów

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 11 osób

    Pyszna, zdrowa i prosta do przygotowania sałatka z jajek, kolorowych pomidorów i awokado. Najlepiej smakuje z ciabattą.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g różnych gatunków sałaty
    • 120 g czerwonych pomidorów koktajlowych
    • 250 g żółtych pomidorów koktajlowych
    • 2 awokado
    • 6 jajek ugotowanych na twardo
    • 1 pęczek bazylii, posiekanej
    • Sos
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżeczki octu balsamicznego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
    2. Pomidory przekroić na połówki. Awokado i jajka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki sałatki.
    3. Oliwę utrzeć z octem na jednolity sos, doprawić solą i pieprzem. Skropić sałatkę i posypać bazylią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis