Sałatka z indyka i granatów

    Sałatka z indyka i granatów

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Doskonały sposób na wykorzystanie pieczonego lub gotowanego indyka - smaczna sałatka z dodatkiem warzyw i orzechów w sosie balsamicznym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g ugotowanego indyka
    • 100 g szynki
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 1 łyżka cukru
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 czerwona cebula
    • 100 g rukwi wodnej
    • 1 główka sałaty, porwanej na kawałki
    • 1 granat
    • 200 g jagód
    • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub pekan
    • 75 g sera pleśniowego, pokruszonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Indyka i szynkę pokroić w kostkę i wymieszać.
    2. W misce wymieszać ocet z cukrem i oliwą. Cebulę pokroić w plasterki, dodać do sosu razem z rukwią i sałatą, wymieszać.
    3. Sałatkę posypać ziarnami granata i jagodami. Dodać orzechy i ser i rozdzielić na talerze.
    4. Dodać indyka i szynkę. Podawać z pieczywem.

    zamiennik

    Zamiast indyka można użyć kurczaka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis