Dip z mózgu na Halloween

    Dip z mózgu na Halloween

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 128 osób

    Wydrążamy w kalafiorze dziurę, którą następnie wypełniamy dipem z awokado. Mózg wygląda bardzo realistycznie i na pewno wszyscy goście będą zachwyceni! Obrzydliwie doskonały przepis na imprezę Halloween.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 awokado
    • 1/2 szklanki gotowej salsy
    • 1 duża główka kalafiora
    • keczup do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Przekroić awokado na pół. Usunąć pestki, wydłubać awokado ze skórki i przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem, dodać salsę i wymieszać. Odstawić.
    2. Usunąć wszystkie liście i grube łodygi z kalafiora, umieszczając kalafior w misce główką do góry. Wydrążyć na górze kalafiora dziurę. Można użyć do całej konstrukcji wykałaczek, jeśli kalafior zacznie się rozpadać.
    3. Wypełnić kalafior dipem z awokado. Udekorować "mózg" keczupem tak by powstały żyły i tętnice.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis