Duszona kapusta

    Duszona kapusta

    14polubień
    55min.


    Zrobione przez 277 osób

    Jest to ulubiona potrawa naszej rodziny. Dostałam ten przepis od mojej teściowej, kiedy byłam u niej z wizytą w zeszłym roku. Świetnie smakuje z białym ryżem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 60 g masła
    • 2 cebule
    • 1 łodyga selera, posiekanego
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 średnia główka kapusty, pociętej na kwadraty
    • 400 g duszonych pomidorów z sokiem
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać cebulę, seler i czosnek, i lekko smażyć przez 3 do 5 minut lub kiedy cebula będzie przezroczysta. Dodać kapustę i wymieszać. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
    2. Wlać pomidory i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 30 do 40 minut lub aż kapusta będzie miękka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    WiolettaWachelka
    4

    - - 06 sie 2015

    autor:
    3

    Super z suszonymi pomidorami! - 23 lut 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis