Domowe ogórki w occie

    Domowe ogórki w occie

    6polubień
    40min.


    Zrobione przez 286 osób

    Po prostu ogórki! Świetny i łatwy sposób na wykorzystanie warzyw z własnego ogrodu.

    Składniki
    ilość porcji: 64 

    • 250 g (1 szkl.) octu spirytusowego 5%
    • 1 łyżka soli
    • 440 g (2 szkl.) cukru
    • 720 g ogórków pokrojonych w plasterki
    • 120 g plasterków cebuli
    • 90 g pokrojonej zielonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Ocet z solą i cukrem doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż cukier się rozpuści, około 10 minut.
    2. Ogórki, cebulę i zieloną paprykę włożyć do dużej miski i zalać przygotowanym octem. Przełożyć do sterylnych pojemników i przechowywać w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis