Dip koperkowy

    Dip koperkowy

    6polubień
    10min.


    Zrobione przez 272 osoby

    Przepis ten dała mi moja mama i powiedziała, żeby go nikomu nie dawać, ale mnie się wydaje, że wszyscy powinni go spróbować. Dip ten jest zdecydowanie lepszy, jeśli się go zrobi dzień wcześniej. Przepis można śmiało zmniejszyć o połowę, bo wychodzi z niego naprawdę dużo dipu.

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 470 ml majonezu
    • 460 g śmietany
    • 1 łyżka suszonej pietruszki
    • 3 łyżki startej cebuli
    • 3 łyżki suszonego koperku
    • 1,5 łyżki soli przyprawowej (np. czosnkowej, cytrynowej, ziołowej)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W naczyniu połączyć majonez, śmietanę, pietruszkę, cebulę, koperek i sól. Wszystko razem wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis