Czosnkowe grzanki z chleba pita

    Czosnkowe grzanki z chleba pita

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 139 osób

    Świetne i łatwe do zrobienia, a do tego pyszne. Zawsze, gdy je podaję wszyscy dosłownie szaleją na ich punkcie.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 280 g (4-5 placków) chleba pita, przepołowionych
    • 45 g (3 łyżki) masła
    • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
    • 1 łyżeczka suszonych włoskich przypraw
    • 2 łyżki tartego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
    2. Otworzyć połówki chleba pita i pokroić na kawałki około 5 cm. Ułożyć na blasze do pieczenia.
    3. W małym garnku na średnim ogniu stopić masło i wymieszać z czosnkiem i suszonymi przyprawami. Polać nim kawałki chleba.
    4. Posypać chleb parmezanem. Piec w rozgrzanym piekarniku 10 minut, lub aż się lekko zrumieni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis