Jeśli użyjemy niedużych porów, rzepek i ziemniaków, to danie będzie można przygotować dużo szybciej. Trzeba tylko przyrumienić składniki, wymieszać i dusić, a na koniec polać danie pysznym sosem.
W punkcie 2. wraz pieczarkami dodać 2 wyciśnięte ząbki czosnku i łyżkę marokańskiej mieszanki przypraw, na przykład ras-el-hanout lub harissa. Zamiast rzepy użyć 2 pokrojonych w paski czerwonych papryk, a zamiast ziemniaków dyni. Wlać 300 ml wrzątku zamiast sherry i wywaru. Dodać 2 puszki pokrojonych pomidorów (po 400 g). W punkcie 3. na udka nałożyć 2 puszki cieciorki (po 400 g), odsączonej i wypłukanej. Nie dodawać fasoli, nie odparowywać sosu w punkcie 5. i nie dodawać jogurtu. Przed podaniem posypać posiekaną świeżą kolendrą i skórką otartą z cytryny.