Chrzan domowej roboty

Nie potrzeba wiele, aby samemu w domu zrobić świeży chrzan. Ale uwaga: jest bardzo ostry! O wiele bardziej aromatyczny niż kupny!

BOOK_WORM

Składniki

ilość porcji: 10 

  • 240 g korzenia chrzanu, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 180 ml (3/4 szkl.) octu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. Wrzucić kawałki korzenia chrzanu do robota kuchennego lub blendera, dodać ocet, cukier i sól, i rozbić chrzan na miazgę. Ostrożnie zdjąć pokrywę robota lub blendera, trzymając twarz z dala od pojemnika. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie