Chrzan domowej roboty

    Chrzan domowej roboty

    10polubień
    10min.


    Zrobione przez 106 osób

    Nie potrzeba wiele, aby samemu w domu zrobić świeży chrzan. Ale uwaga: jest bardzo ostry! O wiele bardziej aromatyczny niż kupny!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 240 g korzenia chrzanu, obranego i pokrojonego w kostkę
    • 180 ml (3/4 szkl.) octu
    • 2 łyżeczki cukru
    • 3/4 łyżeczki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wrzucić kawałki korzenia chrzanu do robota kuchennego lub blendera, dodać ocet, cukier i sól, i rozbić chrzan na miazgę. Ostrożnie zdjąć pokrywę robota lub blendera, trzymając twarz z dala od pojemnika. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    ManfredGeneral
    0

    ocet spirytusowy na ocet winny - 22 lut 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis