Papryka nadziewana kurczakiem i kuskusem

    Papryka nadziewana kurczakiem i kuskusem

    2polubienia
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny przepis na wykorzystanie resztek pieczonego kurczaka - wystarczy wymieszać go z kuskusem, nadziać papryki i zapiec z serem. Podawać z sałatką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 150 g kuskusu
    • 2 łyżki rodzynek
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 300 ml bulionu warzywnego
    • 4 czerwone lub zielone papryki
    • 250 g pieczonego kurczaka, pokrojonego w kostkę
    • 1 łyżka oregano
    • sól i pieprz do smaku
    • 100 g pokruszonego sera feta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wrzucić do miski kuskus, rodzynki i ząbek czosnku. Zalać wrzącym bulionem, przykryć i odstawić.
    2. Przekroić papryki wzdłuż na połówki i gotować przez 5 minut. Przełożyć do brytfanny przekrojoną stroną do góry.
    3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    4. Dodać do kuskusu pieczonego kurczaka i oregano. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nadziać paprykę farszem, posypać serem feta.
    5. Piec przez 10 minut, aż farsz się przyrumieni, a ser roztopi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis