Chipsy z chleba pita

    Chipsy z chleba pita

    4polubienia
    17min.


    Zrobione przez 482 osoby

    Te pieczone chipsy z chleba pita są doskonałym dodatkiem do każdej sałatki, pasty, dipu, salsy czy hummusu.

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 12 placków chleba pita
    • 120 ml (1/2 szkl.) oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka soli czosnkowej
    • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
    • 1 łyżeczka suszonej trybuli (podobne w smaku do anyżku i pieprzu)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  Gotowe w: 17min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 200°C.
    2. Przekroić każdy placuszek chleba pita na 8 trójkątów. Ułożyć trójkąty na wyłożonej folią lub pergaminem blasze do pieczenia.
    3. W małej misce wymieszać oliwę z pieprzem, solą, bazylią i trybulą. Posmarować każdy trójkącik oliwną mieszanką.
    4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 7 minut, aż chipsy staną się lekko rumiane i chrupiące. Należy bacznie je obserwować, gdyż bardzo łatwo można je przypalić!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis