Cebula z grilla

    (161)
    1 godz. 15 min

    Jeśli lubisz cebulę, uznasz tę potrawę za prawdziwy przysmak. Danie to można podawać jako przystawkę albo przekąskę. Smacznego!


    Zrobione przez 144 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 duże cebule
    • 120 g masła
    • 4 kostki bulionu drobiowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    2. Obrać cebule z zewnętrznej skórki i ściąć jeden z końców każdej z nich, a następnie zrobić mały otwór w środku. Wypełnić środek każdej cebuli kostką bulionu i dwiema łyżkami masła lub margaryny. Nałożyć z powrotem odcięte końce i zawinąć każdą cebulę w folię aluminiową.
    3. Umieścić cebule na ruszcie z dala od ognia i zamknąć pokrywę grilla. Piec przez 1 godzinę lub aż będą miękkie. Usunąć górne części i pociąć na kawałki wielkości jednego kęsa. Włożyć do salaterki wraz z całym sosem zebranym z folii.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (161)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis