Cebula z grilla

    Cebula z grilla

    (160)
    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Zrobione przez 144 osoby

    Jeśli lubisz cebulę, uznasz tę potrawę za prawdziwy przysmak. Danie to można podawać jako przystawkę albo przekąskę. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 duże cebule
    • 120 g masła
    • 4 kostki bulionu drobiowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    2. Obrać cebule z zewnętrznej skórki i ściąć jeden z końców każdej z nich, a następnie zrobić mały otwór w środku. Wypełnić środek każdej cebuli kostką bulionu i dwiema łyżkami masła lub margaryny. Nałożyć z powrotem odcięte końce i zawinąć każdą cebulę w folię aluminiową.
    3. Umieścić cebule na ruszcie z dala od ognia i zamknąć pokrywę grilla. Piec przez 1 godzinę lub aż będą miękkie. Usunąć górne części i pociąć na kawałki wielkości jednego kęsa. Włożyć do salaterki wraz z całym sosem zebranym z folii.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (160)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis