Bulion babci Egan

    Bulion babci Egan

    Zapisz do ulubionych
    3godz.30min.


    Zrobione przez 7 osób

    Bulion ten jest bardzo pożywny i smaczny, dlatego że jest gotowany na starej kurze. Jest klarowny i często gotuję go moim dzieciom. Kiedy są przeziębione zawsze proszą, żeby im go ugotować. Jest świetnym lekarstwem na wszystko. Może również stanowić świetną bazę do rosołu z kluseczkami.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 (450g) kurczak
    • 3 łodygi selera, posiekanego
    • 1 cebula, poćwiartkowana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 3godz.15min.  ›  Gotowe w: 3godz.30min. 

    1. Włożyć kurczaka, seler i cebulę do dużego garnka. Zalać składniki wodą. Doprowadzić do wrzenia.
    2. Odcedzić nadmiar tłuszczu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 godzin.
    3. Wyciągnąć z garnka kurczaka i warzywa. Przecedzić bulion przez tkaninę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis