Brukselka z kiełbasą w sosie pomidorowym

    Brukselka z kiełbasą w sosie pomidorowym

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 18 osób

    Szybka i łatwa do przygotowania przystawka z kuchenki mikrofalowej. Połączenie brukselki z kiełbasą i sokiem pomidorowym jest nową rewelacją wśród starych przepisów.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 570 g mrożonej brukselki
    • 170 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
    • 240 ml (1 szkl.) soku pomidorowego
    • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
    • 1/8 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
    • 1/4 łyżeczki suchego oregano
    • 1 łyżka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Włożyć brukselki do naczynia żaroodpornego. Przykryć i gotować w mikrofalówce przez 8 minut.
    2. Dodać kiełbasę, sok pomidorowy, pieprz, sól, czosnek w proszku, masło i oregano. Przykryć i ponownie włożyć do mikrofalówki na kolejne 8 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    AnilorakRetsab
    0

    jaka moc mikrofali? - 18 mar 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis