Indyk z ryżem rozmaitości

    Indyk z ryżem rozmaitości

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Prosty przepis na wykorzystanie resztek pieczonego indyka - gotowa mieszanka warzyw z ryżem w połączeniu z morelami i pastą curry tworzą pyszne danie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 cebulki dymki posiekane
    • 100 g suszonych moreli, posiekanych
    • 100 ml majonezu
    • 100 ml chudego jogurtu naturalnego
    • 1-3 łyżki pasty curry
    • 300 g pieczonego indyka, pokrojonego w kostkę
    • 700 g mieszanki mrożonych warzyw z ryżem

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebulkę wymieszać z morelami, majonezem i jogurtem. Dodać pastę curry w ilości zależnej od upodobania, wymieszać.
    2. Do sosu dodać indyka i wymieszać.
    3. Na dużej patelni usmażyć ryż z warzywami zgodnie z instrukacją na opakowaniu. Dodać sos z indykiem i podgrzewać przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Podawać od razu!

    rada

    Można użyć dowolnej mieszanki mrożonych warzyw i podawać danie z osobno ugotowanym ryżem

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis