Jjaka faszerowane jak u Babci

    Nie tylko smakowicie wyglądają ale i smakowicie smakją.

    dzikowy7

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • jajka(ile dusza zapragnie)
    • sól i pieprz
    • szczypiorek
    • odrobina majonezu
    • bułka tarta

    Sposób przygotowania

    1. Jajka gotujemy na twardo. Gotowe,razem ze skorupką przecinamy na pół. Wyciągamy środek, a skorupkę zostawiamy nienaruszoną.
    2. Wyjętą masę jajeczną siekamy, dodajemy do niej również posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz odrobiną majonezu (tyle, żeby masa była bardziej zwarta).
    3. Tak przygotowanym farszem wypełniamy skorupki.
    4. Gotowe połówki oklejamy (od strony farszu) bułką tartą i smażymy na oleju na wolnym ogniu.
    5. Spożywamy na ciepło.
    6. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)