Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem

    Szybki tort w 15 minut, idealny jako domowy prezent na Dzień Babci i Dzadka


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • • gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake
    • • likier pomarańczowy – 1/2 szklanki
    • • woda – ¼ szklanki
    • • sok z cytryny – 2 łyżka
    • • konfitura żurawinowa – 2 słoiczki po 250 g
    • • cukier puder – 100 g
    • • woda do lukru - 2 łyżki
    • • żurawina świeża – do dekoracji

    Sposób przygotowania

    1. Likier pomarańczowy wymieszać z wodą i jedną łyżką soku z cytryny.
    2. Spody tortowe Dan Cake nasączyć powstałym ponczem i przełożyć cienkimi warstwami konfitury żurawinowej.
    3. W rondelku wymieszać cukier z wodą, łyżką soku z cytryny i powoli podgrzewać, aż powstanie jednolita masa.
    4. W rondelku wymieszać cukier z wodą, łyżką soku z cytryny i powoli podgrzewać, aż powstanie jednolita masa.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis