Dewolaje z serem

    Dewolaje z serem, obtoczone w maśle z czosnkiem i panierce z bułki tartej,podany z ziemniakami puree i sałatką z pekinki

    MariuszKitchen

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • 1 cała pierś z kurczaka
    • 50 gram masła
    • 8 nie dużych ząbków czosnku, lub 4 duże
    • sól
    • pieprz
    • mąka

    Sposób przygotowania

    1. Pierś kroimy w plastry i tłuczemy każdy młotkiem
    2. Nakładamy w środek ser i zawijamy w roladę
    3. Następnie obtaczamy roladki w mące
    4. rozpuszczamy masło dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawimy solą i pieprzem do smaku, pozostawiamy do przestygnięcia
    5. Następnie w przestygniętym maśle z czosnkiem następnie bułce obtaczamy rolady
    6. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 1 godz. 5 min. w temperaturze 190 stopni Celsjusza

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis