Sernik gotowany

    Ekspresowy sernik gotowany na herbatnikach, znakomita alternatywa dla tradycyjnego sernika. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut, a smakuje wyśmienicie


    Kujawsko-pomorskie, Polska
    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki

    • 1 łyżka mleka w proszku dodatkowo: około 300 g herbatników
    • 4 jaja
    • 1 szklanka cukru
    • 200 ml mleka
    • 3 budynie
    • 200 mg masla
    • Polewa
    • 6 łyżek cukru
    • 5 łyżek kakao
    • 3 łyżki mleka
    • 1 łyżka mleka w proszku
    • 300 g herbatników

    Sposób przygotowania

    1. W garnku rozpuszczamy masło z cukrem. Do ciepłego, ale nie gorącego masła dodajemy ser z wiaderka i jajka oraz mieszamy na jednolitą konsystencję. Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera. Całość gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki, wykładamy połowę gorącej masy serowej oraz przykrywamy drugą warstwę ciastek. Następnie wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier i kakao i mleko w proszku oraz polewę wykładamy na herbatniki. Tak przygotowane ostygnięte ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

    rada

    Smacznego :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)