Karnawałowe faszerowane pomidory z serem

    Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • • pomidory – 5 szt.
    • • kuskus – ok. 100 g
    • • bulion warzywny – 500 ml
    • • papryka czerwona i żółta – 1 szt.
    • • świeży ogórek – 1 szt.
    • • ser Gouda Serenada – ok. 100 g
    • • cebula – 1 szt.
    • • świeża natka pietruszki
    • • orzeszki pini – 1 garstka
    • • sól, pieprz
    • • oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania

    1. Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy. Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia. Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C. Podajemy z odrobiną świeżej natki!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis