Zielone ciasteczka

    Wyjątkowy przysmak o nietypowym kolorze, idealne do kawki i herbatki.

    UkojeniePodniebienia

    Zachodnio-pomorskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • 2¾ szkl mąki
    • 1 łyżeczka sody
    • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    • 225 g miękkiego masła
    • 1¹/₂ szkl cukru (ja dałam 1¹/₄)
    • 1 jajko
    • 1 jajko
    • 1 opakowanie szpinaku (ja miałam 450 g zamrożonego)
    • 1 szkl czekoladowych kropelek (lub czekolady drobno pokrojonej)

    Sposób przygotowania

    1. Szpinak rozmrozić i odsączyć, można jeszcze rozdrobnić blenderem. Piekarnik nagrzać do 190°C. 2 duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i odłożyć na bok.
    2. W mniejszej misce wymieszać razem mąkę, sodę i proszek do pieczenia i odłożyć na bok. Miękkie masło rozmiksować z cukrem. Dodać jajko, szpinak i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszać na jednolitą masę.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Ukojenie Podniebienia

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis