Zupa dyniowa, prosty przepis

    Wyśmienita zupa z dyni

    patronko943

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • 1-2 łyżki śmietany sól.
    • 1 litr Bulionu
    • 1 kg dyni
    • 40 g masła
    • 1 por pół cebuli
    • 4 ząbki czosnku
    • kolendra
    • papryka chili (według uznania)

    Sposób przygotowania

    1. Sposób przygotowania Do 1,3 litra wody wrzucamy porcję rosołową, seler, marchewkę, cebulę, por i gotujemy na tym bulion. Por i cebulę kroimy na plastry, po czym przysmażamy na maśle na słoty kolor. Po uzyskaniu złocistego koloru do tego dodajemy czosnek, chili oraz dynię pokrojoną w kostkę, którą wcześniej pozbawiamy pestek, miąższu i skóry. Chwilę przysmażamy. Po czym do tych składników dodajemy kolendrę i zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem około 30 min. Po tym czasie wyciągamy kolendrę i całość miksujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy do smaku solą i 1-2 łyżkami śmietany 30%. Jeszcze 5 minut gotujemy na małym ogniu. I zupa gotowa. Z tej ilości składników powinny wyjść 4 porcje. Smacznego

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Kulinarne szarże

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis