Frykas

    Frykas tak nazwał go mój Tato, to moje drugie śniadanie w pracy. Robię go już od 3 lat dla siebie, Rodziców i teraz dla mojej córki. Jest rodzajem zdrowej przekąski.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • Szklanka mleka krowiego lub roślinnego
    • 1 szklanka kaszy jaglanej
    • Słonecznik, rodzynki, pestki dyni, daktyle, żurawina
    • Imbir świeży, kurkumą, cynamon, chili
    • Mus jabłkowy

    Sposób przygotowania

    1. Mleko gotujemy, dodajemy dokładnie wypłukaną kaszę do całkowitego wchłonięcia mleka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Do pojemniczków wsypuję po łyżeczce słonecznika i pestek dyni, kilka rodzynek, daktyl, kilka żurawin. Następnie nakładamy wystudzoną kaszę. Posypujemy kurkumą, cynamonem, chili i startym imbirem. Na wierzchu nakładamy mus jabłkowy. We. przyprawy stosujemy w dowolnej ilości w zależności od indywidualnych upodobań. Pudełeczka przechowuje w lodówce i codziennie zabieram jedno do pracy. Przygotowuje w niedzielę na cały tydzień.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis