Owoce w potrójnej czekoladzie

    Nic skomplikowanego, sam robiłem tylko i wyłącznie z truskawkami i borówkami, jednak wierzę, że można użyć innych owoców i jeżyn wedle uznania.

    Farseer

    Yorkshire, England, Wielka Brytania
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • Owoce sezonowe ( najbardziej polecam mieszankę 500g truskawek i 250g borówek)
    • 1 tabliczka czekolady (gorzkiej, bądź mlecznej, wedle uznania)
    • masło do roztopienia czekolady
    • 4 babeczki czekoladowe (najtańsze, np. takie z biedronki)
    • 1 budyń czekoladowy
    • cukier (wedle uznania)
    • 4 miski

    Sposób przygotowania

    1. Babeczki czekoladowe porwij na drobno (normalnie, byle jak)
    2. Przygotuj i umyj owoce
    3. Truskawki pokrój w drobne plasterki, dodaj cukru wedle uznania, wymieszaj z borówkami
    4. Przygotuj budyń
    5. Danie składa się z 6 warstw: Połowę przygotowanego budyniu rozlej do 4 miseczek, następnie dodaj owoce, zasyp porwaną babeczką. Powtórz ten cykl, byś uzyskał kompozycję od dołu: budyń/owoce/babeczka/budyń/owoce/babeczka
    6. Rozpuść czekoladę na maśle, gdy ta będzie już w formie płynnej, polej po wierzchu babeczki

    rada

    Po wystygnięciu budyniu, jak i czekolady, można spokojnie przechowywać w lodówce. Podane proporcje zapewnią deser dla 4 osób. Życzę smacznego ;)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis