Placki Kargule

    Pierwszy raz kargule jadłam u mojej siostry na obiedzie. Połączenie sera z piersią kurczaka to to, co moja rodzinka uwielbia.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 piersi z kurczaka
    • 2-3 jajka
    • 1 czerwona papryka
    • 4-6 łyżek kukurydzy z puszki
    • kostka sera żółtego
    • sól
    • pieprz
    • vegeta
    • po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jajka roztrzepujemy i dodajemy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Mieszamy.
    2. W drugiej misce paprykę kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę. Ser ścieramy na tarce. Następnie dodajemy sól, pieprz, vegetę do smaku. Dalej dodajemy mąki. Wszystko mieszamy.
    3. Wymieszane jajka z piersiami dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy.
    4. Na patelni rozgrzewamy olej. Po łyżce wykładamy placki na olej i smażymy. Podczas smażenia jedną stronę przetrzymać dłużej, tak aby się skleiło wszytko. (Za krótko trzymane rozwalają się)

    Rada:

    Porcje można zmniejszyć, dużo wychodzi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis