Burrito domowe

    Prawdziwe tajskie burito w picie które wielu osobom smakuje.

    dzikowy7

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • pół słoika sosu meksykańskiego
    • 2 tortille
    • papryczka chili (drobno posiekana)
    • parę liści sałaty
    • fasola biała i czarna

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na patelnię wrzuć tortillę i smaż na oleju 2-3 min. Potem do garnka wrzuć sos i gotuj przez 1-2 min (w czasie gotowania cały czas mieszaj).
    2. Kiedy tortilla się usmaży połóż ją na talerzu i dorzuć do niej sałaty, fasoli białej, fasoli czarnej i drobno posiekaną papryczkę chili. Potem ugotowany sos wlej na tortillę i zawiń ją w kieszonkę.
    3. I gotowe! Domowe burrito gotowe do spożycia

    Rada:

    Można też dodać parę kawałków kukurydzy

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (2)