CHRUPIĄCE KOPYTKA Z NADZIENIEM SEROWYM

    Pyszne kopytka serowe w sam raz na smaczny obiad!


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • ziemniaki - 500 g
    • mąka pszenna - 50 g
    • mąka ziemniaczana - 100 g
    • małe jajko - 1 szt.
    • ser żółty salami w plastrach Serenady - ok. 250 g
    • bułka tarta
    • sól, pieprz, papryka ostram
    • mleko
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania

    1. Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko, mąkę oraz sól - zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta.
    2. Na stolnicy podsypanej mąką formujemy wałki (ok. 6 cm), każdy spłaszczany i układamy na nim zwinięty plasterek sera salami.
    3. Zlepiamy i formujemy małe walce.
    4. Tak przygotowane moczymy delikatnie w mleku i panierujemy bułce tartej z dodatkiem papryki oraz pieprzu.
    5. Smażymy na złoto.

    rada

    Uwaga - kopytka nie mogą być zbyt grube, ponieważ mogą się nie usmażyć w środku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis