Greckie burgery jagnięce

    Greckie burgery jagnięce

    2polubienia
    32min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne burgery przywołujące śródziemnomorskie smaki. Podawać w chlebkach pitta, z krążkami czerwonej cebuli, plasterkami ogórków i jogurtem greckim.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g chudej mielonej jagnięciny
    • 30 g bułki tartej
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty
    • 1 łyżka posiekanego oregano
    • 60 g sera feta, pokruszonego
    • sól i pieprz do smaku
    • oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 12min.  ›  Gotowe w: 32min. 

    1. Mięso wymieszać z bułką tartą, czosnkiem i oregano. Dodać ser, doprawić solą i pieprzem, wymieszać na gładką masę.
    2. Z masy uformować owalne burgery o szerokości 8 cm i długości około 12 cm. Posmarować oliwą z oliwek i piec na grillu węglowym przez 10–12 minut, aż się przyrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis