Gofrowe mini burgery

    Wspaniała przekąska dla dzieci i dorosłych!


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szkl. mąki pszennej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka
    • 140 ml mleka 2%
    • 1 duże jajko
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 100 g sera żółtego Babuni Serenada
    • 100 g wędliny drobiowej
    • sałata, ogórki, pomidor, szczypiorek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami.
    2. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem oraz oliwę, mieszamy, odstawiamy na ok. 15 minut.
    3. Po tym czasie pieczemy na rumiano w maksymalnie nagrzanej gofrownicy.
    4. Podajemy na ciepło przełożone serem żółtym, wędliną oraz świeżym warzywami.

    Rada:

    Przepis przygotowała Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga Ostra na Słodko, uczestniczka V edycji programu Mastechef.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)