Salsa pomidorowa

    Pyszna dip na domową imprezę.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki

    • • 1 puszka pomidorów Łowicz • 1-2 papryczki chili • 1 cebula • 1 czerwona papryka • 2 ząbki czosnku • pół łyżeczki oregano • pół łyżeczki bazylii • garść świeżej kolendry • sól, pieprz, szczypta cukru • 2 łyżki oliwy

    Sposób przygotowania

    1. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek (nie zrumienić, bo będzie gorzki).
    2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać pomidory z puszki oraz resztę pokrojonych warzyw. Gotować przez 3 minuty.
    3. Doprawić bazylią, oregano, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Przelać sos do miksera, dodać kolendrę i krótko zblendować.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis