Fool z mango

    (1)

    Pyszny, prosty deser z bitą śmietaną i mango. Można użyć mango z puszki, świeżego, a nawet mrożonego. Podawać w osobnych szklaneczkach i dekorować według uznania: owocami, posypkami, albo czekoladą.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 230 g mango pokrojonego w kostkę
    • 4 łyżki cukru
    • 300 ml schłodzonej śmietany kremówki (do ubijania)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Mango obrać i pokroić w kostkę. Zmiksować w robocie kuchennym z 1 łyżką cukru na gładkie puree.
    2. Ubić śmietanę (lekko, nie na całkiem sztywno) z 3 łyżkami cukru.
    3. Przygotować 4 szklanki. Nałożyć do każdej po 1 łyżce puree z mango, następnie 1 kopiatą łyżkę śmietany, znów mango i śmietanę.
    4. Wstawić do lodówki do czasu podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis