Sos jogurtowy z cukinii

    (9)

    Ten sos jest podobny do tzatziki, ale zamiast ogórka mamy tu cukinię. Można go podać do mięsa z grilla, do chlebka pitta, albo z krakersami jako dip.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 młode cukinie, starte na tarce
    • 500 g jogurtu naturalnego
    • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  +30min. studzenie  ›  Gotowe w: 43min. 

    1. W patelni rozgrzać oliwę na dużym ogniu. Dodać cukinię i smażyć przez 3 minuty, stale mieszając. Zdjąć z ognia i ostudzić.
    2. Wymieszać cukinię z jogurtem i orzechami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (9)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis