Kotlety schabowe z grilla

    Kotlety schabowe z grilla

    Zdjęcie do przepisu: Kotlety schabowe z grilla
    6

    Kotlety schabowe z grilla

    (749)
    2godz.25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne i proste mięso z grilla. Kotlety schabowe w czosnku, cytrynie i oregano, smażone na grillu - doskonałe na obiad!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/4 łyżeczki suszonego oregano
    • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    • 6 kotletów schabowych bez kości

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +2godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 2godz.25min. 

    1. W dużym worku strunowym wymieszać sok z cytryny z olejem, czosnkiem, solą, oregano i pieprzem. Włożyć do worka kotlety, szczelnie zamknąć worek, dobrze wmasować marynatę w kotlety i odłożyć na 2 godziny do lodówki. Często odwracać na drugą stronę.
    2. Mocno rozgrzać grill. Wyjąć kotlety z worka, a marynatę przelać do rondelka i zagotować, po czym zdjąć z ognia.
    3. Ruszt grilla posmarować olejem i smażyć kotlety przez 5-7 minut z każdej strony, często polewając ugotowaną marynatą.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (749)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis