Ekspresowe marynowane marchewki na ostro

    (32)
    1 godz. 20 min

    Meksykańskie pikle na szybko! Marchewka marynowana z ostrymi papryczkami, gotowa po godzinie. Można użyć papryczek Scotch bonet, habenero, jalapeno lub serrano. Cokolwiek jest akurat dostępne.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1,5 szklanki(355 ml) octu rozcieńczonego pół na pół z wodą
    • 1/4 szklanki (50 g) cukru
    • 10 ostrych papryczek (np. habanero), pokrojonych w plasterki
    • 2 szklanki (245 g) marchewki pokrojonej w plasterki o grubości ok. 0,5 cm
    • 1/2 (0.5) czerwonej cebuli, pokrojonej w półkrążki o grubości 0,5 cm

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. W rondelku wymieszać ocet z cukrem i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści.
    2. Dodać papryczki, marchewkę i cebulę. Zdjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę. Podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (32)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis