Pieczona feta po grecku

    (47)

    Przystawka z pieczonego sera feta, przygotowana w tradycyjny grecki sposób. Ser wychodzi słono-kwaśny, pikantny i kremowy. Nie bój się dodać dużo chili!


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 plaster (ok. 225 g) sera feta
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki chili w płatkach
    • szczypta suszonego oregano

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200°C (gaz: 6).
    2. Fetę położyć w żaroodpornym naczyniu i polać oliwą. Posypać obficie płatkami chili i oregano.
    3. Piec bez przykrycia aż feta będzie miękka - ok. 10 minut.

    Zobacz jak to zrobić!

    Pieczona feta po grecku
    Pieczona feta po grecku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (47)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis