Sałatka z cukini z miętą

    (1)

    Lekka sałatka z surowej młodej cukinii z dressingiem miętowo-cytrynowym. Można ją podać zamiast mizerii lub do mięsa z grilla.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 60 ml oliwy z oliwek
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżki świeżej mięty, posiekanej
    • 1/4 łyżeczki soli
    • szczypta pieprzu cayenne
    • 6 młodych cukini

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Cukinie umyć, osuszyć, odkroić końce. Pokroić cukinie w cieniutkie plastry np. na mandolinie lub obieraczką do warzyw (długie, szerokie tasiemki).
    2. W dużej misce wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym, miętą, solą i pieprzem cayenne. Dodać cukinię i wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis