Kaszotto z dynią i kurczakiem

    Smaczny i prosty obiad w mniej niż pół godziny.

    KingaMRSZ

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1/2 dyni piżmowej
    • duża pierś z kurczaka
    • 100 g sera ziołowego feta
    • 1 szklanka białego wina
    • sezam
    • 100 g kukurydzy słodkiej
    • 1 woreczek kaszy jaglanej, dobrze przepłukanej pod bieżącą wodą
    • oliwa z oliwek
    • oliwa z oliwek
    • cząber
    • bazylia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Nastawić wodę na kaszę (2,5 szkl. wody na 1 szkl. kaszy). Trochę poczekamy zanim zacznie się gotować, więc lepiej zabrać się za to od razu. Gdy woda będzie się gotować, dodać kaszę i ugotować do miękkości (ok. 20 minut) pod przykryciem.
    2. Dynię, mięso i ser pokroić w podobnych rozmiarów kostkę.
    3. Dynię troszkę przetrzymać na patelni, aż zacznie się robić miękka. Po czym dodać kieliszek wina, poczekać aż odparuje i podprażyć wraz z sezamem.
    4. Mięso podsmażyć na oliwie z oliwek i posypać cząbrem oraz bazylią.
    5. Do mięsa dodać dynię, kukurydzę, ugotowaną kaszę jaglaną, a na końcu fetę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis