Amerykańskie naleśniczki

    (1)
    25 min

    Pyszne rozpływające się w ustach Amerykańskie naleśniczki!


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    • 150 g mąki pszennej
    • 2 łyżki cukru
    • szczypta soli
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 225 ml mleka
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka roztopionego masła
    • olej lub masło do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Mąkę kukurydzianą i zwykłą przesiać z cukrem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko, jajko i stopione masło, dobrze zmiksować aby ciasto było gładkie.
    2. Na patelni rozgrzać masełko lub olej i wlewać masę chochelką (ciasto wlewać w jednym miejscu aby naleśniki były grube). Smażyć aż na powierzchni pojawią się bąbelki, potem przewrócić na drugą stronę i smażyć przez jeszcze 1/2 minuty tak aby naleśniki były rumiane.
    3. Podawać na gorąco i z ulubionymi dodatkami (polecam z masłem i syropem jagodowym).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    dzikowy7
    autor:
    0

    mniam  -  05 cze 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis