Seitan w panierce

    (56)

    Seitan to "wegetriańskie mięso" o zwartej konsystencji. Można je usmażyć w pysznej, ziołowej panierce i podać na obiad jako kotlet. Posmakuje nawet mięsożercom.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 225 g seitana w niedużych kawałkach
    • 1/3 szklanki płatków drożdżowych
    • 1 łyżeczka suszonego czosnku
    • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
    • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
    • szczypta czarnego pieprzu
    • 2 łyżki tamari (lub sosu sojowego)
    • 2 łyżki oleju roślinnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W małej misce wymieszać płatki drożdżowe z czosnkiem, kolendrą, kuminem i pieprzem. Zanurzać kawałki seitana w tamari lub sosie sojowym, a następnie obtaczać w mieszance przypraw.
    2. Na średnim ogniu rozgrzać olej w średniej patelni. Smażyć seitana, odwracając, aż się zrumieni z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (56)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis