Włoska sałatka z farro

    (4)

    Pyszna, świeża sałatka z farro, czyli pszenicą płaskurką. To zdrowe ziarno jest tu wymieszane z dojrzałymi pomidorami, świeżą bazylią i kaparami.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g farro (pszenica płaskurka)
    • 1 duża cebula, posiekana
    • 4 średnie pomidory, posiekane
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 10 liści bazylii, posiekanych
    • garść kaparów, posiekanych
    • oliwa z oliwek extra virgin

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Doprowadzić do wrzenia około litr osolonej wody. Dodać farro i gotować 30 minut. Odcedzić i ostudzić.
    2. Wymieszać farro z pozostałymi składnikami. Polać oliwą do smaku. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (4)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis