Troć pieczona w folii

    Troć to pyszna ryba, zwłaszcza z dodatkiem białego wina i kaparów. Ten przepis jest bardzo prosty - troć pieczona jest w folii, więc wychodzi bardzo soczysta.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 450 g świeżych filetów z troci
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka pieprzu cytrynowego
    • 1 łyżeczka kaparów
    • szczypta słodkiej papryki w proszku
    • 60 ml białego wina
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200°C (gaz: 6). Naczynie żaroodporne wyłożyć folią spożywczą.
    2. Ułożyć rybę na środku folii, na niej ułożyć masło, oprószyć pieprzem cytrynowym, posypać kaparami i papryką. Polać winem i zawinąć szczelnie folię, zamykając rybę w środku.
    3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut, aż mięso da się łatwo oddzielać widelcem. Udekorować pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis