Sałatka z ciecierzycy w słoiku

    (17)

    Warstwowa sałatka ze szpinakiem, burakami, marchewką i ciecierzycą, ułożona w słoiku i polana dressingiem musztardowo-miodowym. Można ją ze sobą zabrać do pracy, na piknik albo w podróż! Podane składniki są na 4 osoby/sałatki.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 4 sałatki

    • Sałatka
    • 30 g liści młodego szpinaku
    • 135 g startych buraczków
    • 240 g ciecierzycy z puszki, odcedzonej i opłukanej
    • 110 g startej marchewki
    • Dressing
    • 60 ml oliwy z oliwek extra virgin
    • 60 ml octu jabłkowego
    • 1 łyżka musztardy Dijon
    • 2 łyżeczki miodu
    • sól i świeżo zmielony pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Przygotować 4 litrowe słoiki i ułożyć w nich kolejno warstwy: po 1/4 szpinaku, po 1/4 starych buraków, po 1/4 ciecierzycy i po 1/4 startej marchewki.
    2. W osobnym słoiczku wymieszać składniki na dressing i zakręcić słoik aby dressing się nie wylał. Potrząsać słoiczkiem aby dressing się dobrze wymieszał. Polać nim sałatki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (17)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis