Brzoskwinie z grilla

    (109)

    Deser z grilla, czyli coś dla dzieci (i nie tylko!). Przed podaniem można je skropić miodem i posypać startą czekoladą.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 brzoskwinie, przekroić na pół i wyjąć pestki
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 2 łyżki miodu
    • 275 g miękkiego serka śmietankowego, mascarpone itp.

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 23min. 

    1. Rozgrzać grill ogrodowy do średniej temperatury.
    2. Lekko posmarować brzoskwinie olejem. Ułożyć na grillu skórką do góry. Grillować przez 5 minut, lub do czasu gdy będą na nich widoczne brązowe ślady rusztu.
    3. Odwrócić brzoskwinie na drugą stronę i skropić niewielką ilością miodu. W miejsce po pestce nałożyć nieco serka. Piec jeszcze przez 2-3 minuty, aż nadzienie będzie ciepłe. Podawać od razu.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (109)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)