Krewetki z grilla

    (140)
    1 godz. 10 min

    Najprostszy przepis na pyszne krewetki z grilla w marynacie z czosnku, musztardy i cytryny, z bazylią i białym winem.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 110 ml oliwy z oliwek
    • 1 łyżka musztardy Dijon
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • sok z 1 cytryny
    • sok z pomarańczy
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii (do smaku)
    • 2 łyżki białego wina
    • 30 dużych krewetek, obranych i odżyłowanych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W szklanej misce wymieszać oliwę z musztardą, czosnkiem, sokiem cytrynowym, sokiem pomarańczowym, bazylią i winem. Dodać krewetki i wymieszać. Przykryć i odstawić na godzinę.
    2. Rozgrzać grill ogrodowy do wysokiej temperatury.
    3. Nadziać krewetki na patyki do szaszłyków i piec na grillu przez 3-5 minut, raz odwracając. Będą gotowe gdy już nie będą różowe.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (140)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)