Pyszna kapusta z grilla. Pak choi jest posmarowana masłem z przyprawami i czosnkiem, a następnie pieczona na grillu. Można ją dodać do burgerów, jako dodatek do mięsa z grilla, albo do sałatki.
N
NomNomDelicious
Zrobione przez 2 osoby
Składniki
ilość porcji: 6
1 kapusta pak choi (900 g)
4 łyżki stopionego masła
1/8 łyżeczki granulowanego czosnku
1/8 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/8 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu
1 łyżeczki soli z przyprawami
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Rozpalić grill ogrodowy i rozgrzać go do średniej temperatury. Ruszt lekko posmarować olejem.
W misce wymieszać mało z czosnkiem, papryką i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Od kapusty odkroić dolną część (z korzonkami), a łodygi i liście umyć i osuszyć. Oprószyć z każdej strony solą smakową i pieprzem.
Ułożyć łodyżki kapusty na grillu, posmarować masełkiem, a następnie przykryć grill i piec kapustę 3-4 minuty, aż na łodygach pokażą się ślady rusztu, a liście będą chrupiące na brzegach.
Odwrócić liście na drugą stronę, posmarować masełkiem, przykryć i piec dalej. Przed podaniem posmarować resztką masełka i wyłożyć na talerz.