Kapusta pak choi z grilla

    (51)

    Pyszna kapusta z grilla. Pak choi jest posmarowana masłem z przyprawami i czosnkiem, a następnie pieczona na grillu. Można ją dodać do burgerów, jako dodatek do mięsa z grilla, albo do sałatki.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kapusta pak choi (900 g)
    • 4 łyżki stopionego masła
    • 1/8 łyżeczki granulowanego czosnku
    • 1/8 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    • 1/8 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu
    • 1 łyżeczki soli z przyprawami
    • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozpalić grill ogrodowy i rozgrzać go do średniej temperatury. Ruszt lekko posmarować olejem.
    2. W misce wymieszać mało z czosnkiem, papryką i 1/8 łyżeczki pieprzu.
    3. Od kapusty odkroić dolną część (z korzonkami), a łodygi i liście umyć i osuszyć. Oprószyć z każdej strony solą smakową i pieprzem.
    4. Ułożyć łodyżki kapusty na grillu, posmarować masełkiem, a następnie przykryć grill i piec kapustę 3-4 minuty, aż na łodygach pokażą się ślady rusztu, a liście będą chrupiące na brzegach.
    5. Odwrócić liście na drugą stronę, posmarować masełkiem, przykryć i piec dalej. Przed podaniem posmarować resztką masełka i wyłożyć na talerz.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (51)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis