Faszerowane jajka z kawiorem

    (2)

    Bardzo prosty przepis na faszerowane jajka, które są bardzo efektowne i idealnie nadają się na podjęcie gości.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 16 połówek jaj

    • 8 jajek
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
    • 2 łyżki czerwonego kawioru
    • koperek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo (7-10 minut), a następnie zalać zimną wodą i obrać.
    2. Przekroić każde jajko wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść w głębokim talerzu, dodając majonez, musztardę i koperek.
    3. Nałożyć masę żółtkową do białek, a na wierzchu ułożyć trochę kawioru.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis