Piekarnik rozgrzać do 190°C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszać łyżką wszystkie składniki (z wyjątkiem dżemu), aby się połączyły. Wyłożyć na powierzchnię posypaną mąką i zagnieść na gładkie ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 3 mm i wykroić foremką jajowate kształty. Wykroić parzystą ilość ciastek. Resztki ciasta zagnieść i rozwałkować na nowo.
W połowie ciasteczek wykroić na środku kółko. Można do tego użyć naparstka.
Układać ciastka na blaszce w odstępach 1 cm i pic ok. 10-12 minut, aż będą lekko rumiane.
Ostudzić, a następnie smarować ciastka bez dziurek dżemem i przykrywać ciasteczkami z dziurką.
Posypać cukrem pudrem.
Resztę dżemu nałożyć do woreczka, odciąć rożek i wyciskać do dziurek jeszcze dodatkowo je wypełniając.