Kanapkowy motylek

    (1)

    Piękny motylek, w sam raz na wiosenne śniadanie! Każdy niejadek chętnie zje ładną kanapeczkę, w dodatku ze zdrowymi owocami i masłem orzechowym.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 kromka chleba tostowego
    • masło orzechowe, migdałowe lub nutella
    • 1/2 banana pokrojonego w plasterki
    • kilka jagód
    • 2 truskawki
    • 1 rodzynka, przekrojona na pół

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Stostować pieczywo i posmarować masłem orzechowym.
    2. Wzdłuż środka talerza ułożyć plasterki banana, a na każdy plasterek nałożyć jagódkę.
    3. Na ostatnim plasterku ułożyć 2 połówki rodzynek, jako oczy. Z truskawki wykroić 2 cienkie paski i umieścić je tak, aby wystawały z tego ostatniego plasterka banana jak czułki motylka.
    4. Tost przekroić w poprzek na pół i łożyć te połówki jako skrzydła - przekrojoną stroną do zewnątrz talerza.
    5. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć je na skrzydełkach. Udekorować plasterkami bananów i jagodami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Kanapki dla dzieci
    Kanapki dla dzieci

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis